Široki u finalu bolji od Bosne

Ekipa Širokog novi je prvak Bosne i Hercegovine u košarci. Širokobriježani su i u drugom susretu bili bolji od Bosna ASA BH Telecoma i po šesti se put okitili naslovom prvaka države.

Na uzavreloj Pecari večeras je zaista bilo jako teško izgubiti. Gotovo šest hiljada domaćih navijača napravilo je fantastičnu atmosferu, a igrači oba tima su im se odužili veoma kvalitetnom košarkaškom predstavom na parketu.

Široki je bolje otvorio utakmicu i prvu četvrtinu kontrolisao rezultat i igru. Bosna, međutim, nije dopustila Širokom, kao u prvom susretu u Sarajevu, da se rezultatski odlijepi, pa se manje, više igralo koš za koš.

Studenti su pokazali svu svoju kvalitetu u drugih deset minuta igre. Predvođeni Suadom Šehovićem, Ivanom Ivanovićem i Dušanom Đorđevićem Bosnini košarkaši preokreću rezultat i prelaze u prednost, ali Široki se brzo vraća u igru, pa se u posljednjih deset minuta ušlo pri rezultatu 59:59.

Utakmica se dugo lomila, a u posljednjih nekoliko minuta susreta više želje, snage, ali i sreće pokazali su Širokobriježani, koji poenima Hrvoja Puljka i Ivana Ivanovića odlaze na nedostižnih sedam poena razlike tri minute prije kraja meča.

Iako je Bosna važila za favorita uoči finalne serije, mora se priznati da je Široki u dvije utakmice finalne serije pokazao mnogo više i sasvim zasluženo došao do titule. Trenera Bosne Vladu Vukoičića posebno može obeshrabriti igra iskusnog centra Elvira Ovčine, koji je u oba susreta sa Širokom bio među najslabijim akterima na parketu.

Široki, s druge strane, u svojim je redovima imao raspoloženog veterana Grgata, koji je dominirao pod koševima, raspucanog Hrvoja Puljka i Amerikanca Chester Masona, koji je u nekoliko navrata atraktivno zakucao, digavši dvoranu na noge.

prologist
Ne toliko običan, ali nedovljno tajanstven, da bi se nazvao neobičnim.

Komentariši