Bosna na pecari spasava naslov

Košarkaši Bosne ASA BHT na gostovanju u Širokom Brijegu protiv  domaće ekipe Širokog Eroneta večeras igraju drugu utakmicu finala play-offa Prvenstva BiH.

Studente očekuje težak zadatak jer samo pobjedom mogu izboriti majstoricu  u Sarajevu, nakon što su u prvom susretu u Skenderiji poraženi sa 78:87.  

Po riječima trenera Vlade Vukoičića, neočekivani poraz od Širokog poremetio je planove, ali ne i ambicije njegove ekipe.   

"Ambicije su da odbranimo titulu. Sigurno da je ovo teži put. Propustili smo dobru priliku da s eventualnih 1:0 idemo rasterećeni.  Svi smo svjesni šta ova utakmica znači za nas. Pokušaćemo da sa većom energijom i željom, kao i  maksimalnom borbenošću vratimo finale i dođemo do majstorice u Sarajevu", kazao je Vukoičić.  

On je dodao da je zdravstveni bilten povoljniji u odnosu na prvi susret da će svi igrači biti spremni.

U osvrtu na poraz od prije dva dana, Vukoičić ističe da njegovi igrači nisu uspjeli da nametnu svoj ritam  igre, što je sa svakim minutom povećavalo nervozu.

"Utakmicu u Sarajevu odredio je kraj prve četvrtine, kada smo vodstvo od sedam razlike ispustili za minutu i nismo uspjeli da se odvojimo na veću razliku. Možda je to upravo recept za pobjedu u Širokom, jer je vrlo bitno da od samog starta pokažemo po šta smo došli. Široki je u prvoj utakmici maksimalno iskoristio psihičku rasterećenost, sa kojom su doputovali u Sarajevo i kažnjavali su svaku našu grešku", prokomentirao je Vukoičić.

Druga utakmica play-offa Široki Eronet – Bosna ASA BHT igra se u dvorani Pecara večeras sa početkom u 20.00 sati.

prologist
Ne toliko običan, ali nedovljno tajanstven, da bi se nazvao neobičnim.

Komentariši