Bosna na duge stazne riješila pitanje trenera

Odlična vijest za sve navijače Bosna ASA BH Telecom stigla je danas. Trener Studenata Vlada Vukoičić produžio je ugovor sa sarajevskom ekipom na još četiri godine.

Svojim dolaskom početkom sezone na klupu Bosne, Vukoičić je, bez ikakve sumnje, napravio veliki rezultat. Studenti su pod Vukoičićevom dirigentskom palicom u NLB ligi zauzeli odlično sedmo mjesto, te uspjeli izboriti dovoljan koeficijent da Bosna i Hercegovina naredne sezone u regionalnom takmičenju bude zastupljena sa dvije ekipe.

„Kada sam dolazio u Bosnu znao sam da je to klub sa velikom tradicijom, brendom i armijom navijača. Velika mi je čast bila što sam bio izbor za trenera jednog takvog kluba. Sa mog stanovišta, ali i onog

 Uprave kluba, sezona iza nas ocijenjena je kao uspješna i duže vremena postojala je volja i želja da se ta saradnja i produži.

 Ambicije kluba, ali i moji planovi, su veoma veliki. Potpisali smo ugovor o saradnji na četiri godine i za to vrijeme imamo u planu napraviti respektabilan sastav, sposoban da se ravnopravno nosi sa ekipama u BiH i regionu“, rekao je u razgovoru za SportSport.ba trener Bosna ASA BH Telecom Vlada Vukoičić.

Vlada Vukoičić se smatra jednim od najperspektivnijih trenera sa ovih prostora. U karijeri je vodio ekipe FMP-a, s kojom je osvojio naslov u regionalnoj ligi, te dogurao do polufinala ULEB cupa. Kao trener je još vodio Hemofarm i belgijski Oostende, prije nego je sjeo na klupu sarajevske ekipe.

prologist
Ne toliko običan, ali nedovljno tajanstven, da bi se nazvao neobičnim.

Komentariši