Poraz Bosne u Sarajevu

prvoj finalnoj utakmici play-offa BiH za prvaka BiH u košarci Široki Eronet priredio je veliko iznenađenje savladavši večeras u Sarajevu Bosnu rezultatom 87:78.

Izuzev otvaranja utakmice, odnosno prve četvrtine, kada su Studenti držali utakmicu u svojim rukama, preostalih 30 minuta u potpunosti je pripalo gostima sa Pecare koji su tako došli u priliku da već u subotu osiguraju naslov prvaka Bosne i Hercegovine, šesti u svojoj istoriji.

Bosna je bolje otvorila večerašnji finalni dvoboj i u prvih deset minuta sve držala u svojim rukama. Minut prije isteka prve četvrtine izabranici trenera Vlade Vukoičića imali su prednost od sedam poena i tada se činilo da će rutinski prvi duel u finalnoj seriji riješiti u svoju korist. Međutim, s tim se nisu složili Mason i Grgat koji su u posljednjih stotinjak sekundi istopili zaostatak svog tima i na prvi mini odmor se otišlo sa pola koša prednosti za Bosnu.

U drugoj četvrtini obje ekipe smjeljivale su se u vodstvu, a Bosna je rezultatski priključak držala do 19. minuta. Tada je Špralja ubacio pet usastopnih poena i na odmor se otišlo pri rezultatu 49:45 za Široki Eronet.

I u nastavku su gosti održavali rezultatsku prednost, a za domaće je ponovo bio koban finiš četvrtine. Tada su Mason i Grgat ušli u novu seriju i uoči deset posljednjih minuta osigurali svome time velikih deset ponea prednosti. U posljednjoj dionici trijumf Širokog nije došao u pitanje niti u jednom trenutku, a najveću prednost gosti su imali u 36. minuti kada je semafo r pokazivao 66:82.

prologist
Ne toliko običan, ali nedovljno tajanstven, da bi se nazvao neobičnim.

Komentariši